Beste Liefhebbers van Groen!


πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€
Drie zondagen geleden schreef ik hier in de groep: ik ga eerlijk zijn en dat ga ik nu weer doen.

De medewerker van de Gemeente Hengelo vertelde mij vrijdagmiddag wat de procedure bij petitie-overhandiging is. Hij zei er ook bij, dat bijna altijd, bij het aanbieden van handtekeningen, de groepen die meekomen niet groter zijn dat 20 hooguit 30 mensen. Hij vertelde β€˜en passant’ dat aanbieders van die petities dan zeer teleurgesteld huiswaarts gingen en woedend waren op hun achterban.

Ik sprak vorige week een ondernemer, ja, ik drink ook veel kopjes koffie πŸ˜‰. Het was een direct betrokken bij de markt. Hij zei: β€˜dan kunnen we later toch altijd nog protest aantekenen?’

Een inwoner zei: β€˜ach we zijn machteloos, ze hebben nog nooit naar ons geluisterd en gaan dat nu ook niet doen!’

Ik ga eerlijk tegen jullie zijn: als we dinsdagavond om 19 uur met 30 man op het plein staan, dan weet ik dat dat geen indruk maakt. Maar ik weet ook en zeker dat er ontzettend veel Hengeloers spreken over de markt. En wat de wethouder Γ©n de politiek ook best weten is dat er veel meer Hengeloers zijn die het waanzin vinden: bouwen. Dat zijn ook Hengeloers die niet op de fietsstappen en niet bij de overhandiging zijn. Dat zijn ook Hengeloers die geen handtekening hebben gezet of lid zijn geworden van de groep.

En wees gerust, ik zal niet boos zijn als we met 30 mannen en vrouwen daar staan dinsdagavond. Wel teleurgesteld.

Want het klopt niet! Je hebt wel een kans om het tij te keren, de boel te kantelen. Okay. Het is één minuut voor twaalf. Als je nu niets doet, mis je je kans om invloed uit te oefenen. Invloed die je nú hebt. Tekenen van de petitie kost, met bevestiging van het mailtje in je inbox: 1 minuut. En dinsdagavond hooguit een half uur tussen 19 en 19.30 uur.

En wat ik wil zeggen tegen moedeloze Hengeloers die het geloof in β€˜de kracht van samen’ verloren zijn: machteloos ben je pas als jij jezelf dat maakt.

Ik ga eerlijk tegen je zijn, ik hoop je te zien, dinsdagavond, eerst op de markt en daarna op het Schouwburgplein.

Een hartelijke groet en hopelijk tot dinsdag!

Esther

PS als je gaat, geef aan β€˜ik ga’ via deze link

PS hier toch ook maar weer de link naar de petitie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *