Gek

Door: Esther Glas

Gek is dat toch: als je iets anders wilt, een andere visie hebt of ergens anders in gelooft, bijvoorbeeld in bomen en niet in steen, dan word je op hele gekke manieren benaderd.

Ze lachen je uit (ach jullie met je bosje), noemen je dom (je snapt het niet of wij leggen het niet goed uit!) ze ontkrachten je (je bent veel te laat en jullie zijn maar zoveel procent van de Hengelose bevolking), ze negeren je (niemand wil een bos), ze leiden je af (doe je bos maar ergens anders), schelden je uit voor rotte vis (en nog meer lelijke en stinkende bende) en verwijten je leugens te verkondigen en insinueren allerlei onzin.

Gek is dat, ik voel die behoefte totaal niet. Om de mensen die van het gebouwen houden en er in geloven zo te bejegenen. Ik snap best dat je in iets anders gelooft, van iets anders houdt, dan waar ik in geloof.

Wat ik jammer vind is dat ik door Bos op het Plein in een polariteit ben gekomen.

Okay.

Logisch als je je uit met: geen steen, staal of cement, maar bos en bomen. Dat zijn tegenstellingen. Dan kun je het verwachten. Ik hoor het je zeggen en je hebt gelijk. Dat ik de keuze heb gemaakt voor groen en daarvoor ben opgestaan en dus een tegenkracht heb ingezet, dat mag je me verwijten. Maar wat ik geprobeerd heb, met veel kracht en geloof, is uit de polarisering te blijven. Met respect, gemoedelijkheid en het dialoog.

Ik hoop ontzettend en enorm sterk dat het ons lukt, samen met alle betrokkenen om uit de ‘tegen elkaar’ te komen, uit ‘wij-zij’ te komen. En dat er stevige en sterke mensen zijn die ons daarbij kunnen helpen. Die ons leren hoe we eruit kunnen komen met elkaar: uit die nare lelijke polarisering.

Gek is dat, ik geloof echt dat dat kan.

Esther (juni 2019 voor Bosophetplein)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *