Nieuw, anders en samen!

Bos op het Plein is onze geuzennaam.

We zijn er trots op. Alhoewel het woordje ‘bos’ wel veel mensen wat ‘van de kaart’ brengt, want:

‘Jeetje een bos… dat kan toch helemaal niet?’

Een bos kan wel, het staat symbool voor: veel bomen en veel groen. Gewoon zoveel bomen als wij, Hengeloers, ondernemers, binnenstadbewoners, marktkoopmensen, en andere belanghebbenden, wel of juist niet willen. Wij van BOP zijn ervan overtuigd: daar komen we samen wel uit.

Wees niet bang, wij zullen absoluut niet gaan bepalen hoe het plein en een ‘bos’ er dan uitkomt te zien. Er zijn binnen onze groep al wel ideeën uitgewerkt (zie album in deze groep ‘inspiratie pleinen’). Als het ons lukt en straks het gebouw echt van tafel is, gaan we dat samen besluiten. Althans. Dat is ons voorstel. Punt 3 op onze flyer. Dan start ‘Community Processing’ . En nee, dat is geen Poolse-landdag. Dat is innoveren, dat is nieuw denken, nieuw besluiten, samen met het bestuur van onze stad, die dat proces faciliteert. Samen komen we daar wel uit, maar wel met hulp van buiten, hulp van mensen die weten hoe je dat goed, doordat ze dat in andere steden al hebben gedaan en weten hoe je dat degelijk kunt aanpakken. Wie dat zijn? We kennen er een paar, dat besluit nemen we dan ook samen. Want samen is veel krachtiger. Dát hebben we binnen BOP nu wel gezien.

En Oja, als je ‘community processing’ nog niet begrijpt, dat is niet gek. Het is er nog niet zo lang. Het is een manier van besluitvorming waarbij burgers meer inspraak krijgen. Je kunt het googlen. Maar morgen komt, BOPper van het eerste uur, Rufi met uitgebreide informatie hierover. Voor nu moeten we eerst de bouwplannen tegen houden, want pas daarna kan het de samenwerking starten.

Dus blijven we gewoon wie we zijn en doen we wat ons te doen staat:

gemoedelijk, vrolijk, hartelijk, vriendelijk en met een ernstige, vastberaden blik:

Geen gebouw maar groen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *