Gesprek met de wethouder

Door: Esther Glas

Vrijdag middag, 28 juni, heeft er een prettig gesprek plaats gevonden, tussen de wethouder, programmamanager binnenstad, hoofd communicatie en vertegenwoordigers van BOP.

Na de politieke markt gisteravond hebben we kort onze ervaringen uitgewisseld. BOP heeft aangegeven heel graag suggesties te willen doen over het vervolg proces (en nu eerst nog even niet over de invulling van het plein nu het Hijschgebouw er niet komt). BOP was net als gisteravond, toen zij merkten dat bijna alle politieke partijen open staan voor de aanpak van ‘community processing’, vanmiddag ook blij verrast dat de wethouder en de programmamanager open staan voor een verder onderzoek naar community processing.

BOP heeft inmiddels een verbinding gemaakt tussen de ambtenaar en Anke Siegers, de specialist in Nederland als het gaat om Community Processing. Zij zullen nog voor de zomervakantie kennis gaan maken. Anke kan natuurlijk door haar ervaringen bij andere overheden en instellingen veel beter dan BOP vertellen over hoe, wat, en waarom.

Het moge duidelijk zijn:

BOP is erg blij met dit resultaat, ook al is dit een onderzoek en zijn er geen toezeggingen gedaan. Het is prettig te ervaren dat er sprake is van een nieuwe start: een samenwerking tussen de wethouder, ambtenaar en BOP.

Na de zomer, in september heeft BOP opnieuw een gesprek waarin de voortgang mbt onderzoek naar community processing verder wordt besproken. BOP hoopt dat er dan een politieke markt zal plaatsvinden over het proces, zodat we daarna samen met Hengeloers, ondernemers, vastgoedmensen, bestuurders, politici, ambtenaren e.a.a. een gezamenlijk, gelijkwaardig proces in kunnen gaan, waardoor we volgend jaar een breed gedragen plan hebben voor de Hengelose markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *