Einde zomerreces

Door: Esther Glas

De Tubantia en ook Radio Hengelo geven weer aandacht aan de gebeurtenissen rond het afblazen van het Hijschgebouw en markthal plannen, voor de zomer.

In de zomer zijn bouwkundigen en architecten bezig gegaan met nieuwe ontwerpen, plannen en tekeningen (waarin ook nieuwe gebouwen en groen). Zij hebben, zo begrijpen wij uit verschillende betrouwbare bronnen, deze plannen gestuurd naar ons stadsbestuur.

Wij willen graag samen besluiten! Wij hopen dat ons stadsbestuur deze keer gaat kiezen voor Community Processing. Een begrip wat vragen oproept.

Simpel uitgelegd betekent dit:

– het college, de gemeenteraad stellen harde en heldere kaders op waarbinnen een nieuw plan ontwikkeld gaat worden
– iedere betrokken partij (dus ook het stadsbestuur) vormt de community werkt onder procesbegeleiding, in gelijkwaardigheid, aan een nieuw plan,
– het college, de gemeenteraad, zijn niet achteraf de beslissers of het plan wel/niet door gaat, dat zijn alleen de vooraf bepaalde kaders én de community.

Kijk hier (2 minuten) naar de heldere uitleg over een plan dat ontwikkeld wordt door Community Processing:

Of lees het eerder geplaatste blog: https://www.bosophetplein.nl/06/je-zou-het-bijna-vergeten/

Op 19 september hebben we weer een afspraak met de wethouder en ambtenaren. Zij hebben zich voor de zomer verdiept in het proces van ‘samen besluiten’ ofwel ‘community processing’. We kijken uit naar dit gesprek en zijn benieuwd! We houden jullie op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *