Community Processing is het ultieme democratische proces

Dit bericht is een post van Esther Glas aan ‘de faceboekgroep Bos op het plein’. Klik hier en je kunt het ook op facebook lezen, inclusief de reacties.

Community Processing is het ultieme democratische proces

Het vraagt van het gemeentebestuur vertrouwen in zichzelf om zo helder kaderstellend te zijn, dat duidelijk is waarbinnen alle participanten gezamenlijk een plan kunnen vormen. En dat daarover tijdens het proces en achteraf geen onzekerheid ontstaat.

Het vraagt van het gemeentebestuur dat zij vertrouwen hebben dat participanten een sterk gezamenlijk belang hebben, namelijk: een fijn marktplein waar ondernemers, binnenstadsbewoners, Hengeloers en bezoekers van de stad, kunnen genieten.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
De reguliere manier van plannen ontwikkelen links en community processing rechts. Foto van een dia uit de presentatie van Anke Siegers dd 6 november tijdens de politieke markt

Wanneer je als gemeentebestuur niet kiest voor Community Processing, het half gaat doen door voor een gangbaar participatie proces kiest, mis je vertrouwen, in jezelf als bestuurder en in de inwoners.

Vertrouwen krijg je door het te geven. Ik ben benieuwd of ons stadsbestuur het lef heeft om het vertrouwen te geven. Ik kijk uit naar 20 november, waar wij als belanghebbenden onderdeel kunnen zijn van de politieke markt.

20 november 19.30 uur
Het Berflo
Apollolaan Hengelo
(Tussen FBK en Watertoren, naast de Nettorama)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *