Verklaring Esther Glas

Verklaring (om alle vragen die ik krijg maar in een keer te beantwoorden)

Ik ben na gisteravond (red. Politieke Markt 20 november) teleurgesteld in de politiek. Maar niet alleen omdat ons derde punt (een andere manier van besluitvormen, nl community processing) niet door de raad gekozen werd. Ik ben vooral teleurgesteld in hóé de beslissing tot stand kwam.

Hóé er door politici ‘samengewerkt’ wordt, hóé er conclusies gemaakt worden, hoe er aannames gedaan werden, dingen (ook voor BOP, we zouden helemaal geen Bos willen) werden ingevuld, hoe inhoud en proces voortdurend door elkaar gehaald werden en hoe de raad kijkt naar haar eigen bestuurlijke kracht en het vermogen tot het invullen van voorafgestelde kaders. Dat zij daar geen vertrouwen in ervaren (dat dat goed gebeurd) terwijl ze nu wel een proces instappen waar die kaders ook noodzakelijk zijn. Voor mij niet te begrijpen.

Het is misschien wel het ergste dat de uitgestoken hand van de burgers niet begrepen en ontvangen is. Dat is misschien wel mijn grootste teleurstelling.

Waarmee ik wil zeggen: mijn teleurstelling gaat niet alleen over ‘dat ik mijn zin niet krijg’. Het is jammer. Maar BOP heeft met elkaar een prachtige beweging op gang gebracht. Die is niet te ontkennen, te ontkrachten of uberhaupt maar weg te poetsen (dat werd gisteravond nog even door een raadslid, die dat in al deze maanden deed, wederom geprobeerd) en voorwaarts:

de beweging voor meer groen in Hengelo krijgt succes!
Onomstotelijk!

En verder:

Waarom ik uit de samenwerking met de Gemeente stap, uit de kerngroepen van BOP ga en niet deel ga nemen aan het proces waar de raad nu voor heeft gekozen:

Ik kan en wil niet de weg bewandelen waar ik niet in geloof. Ik kan maar wil ook eenvoudig weg niet mee doen aan iets waar ik een alternatief voor in zette. Ik vroeg om een andere manier van besluitvormen omdat ik niet geloof in de manier waarop participatieprocessen rond het marktplein tot nu toe vorm hebben gekregen. Er zijn veel fijne mensen in BOP die dat wel willen. Dat vind ik bewonderenswaardig en heel erg fijn. Want uiteindelijk gaat het BOP natuurlijk om de markt, bomen, bos en het vele groen, en vooral…

geen gebouw!

Vriendelijke groet,
Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *