Esther

Graag stellen wij aan u voor: Esther Glas, inspirator van Bos op het Plein. Dat hoeven we u eigenlijk niet meer te vertellen natuurlijk.

Esther is gemoedelijk, vrolijk, hartelijk, vriendelijk en met een ernstige, vastberaden blik. Je kan ontzettend met haar lachen, ze heeft een enigszins ondeugende en rebelse humor. Ze is bloedje serieus als ze zaken belangrijk vindt en je kunt op enorm prettige wijze enorm van mening verschillen met haar. Ze weet mensen met elkaar te verbinden, heeft lef en weet een droom te vertalen naar concrete actie!

Ze vindt zichzelf niet zo belangrijk in het grote geheel en dat maakt het voor allerlei mensen prettig om met haar samen te werken.

Het begon met haar eerste post -ergens in maart- over haar droom: ‘een bos op het plein, niet nog meer steen en staal.’ Ze ging praten met de politiek, met mensen die reageerden op haar post, binnenstadsondernemers. Esther deelde de droom met anderen en liet mensen meedelen en meedoen in de ideeën, de mogelijkheden, de activiteiten om die droom werkelijkheid te laten worden. Er is er een prachtige positieve beweging in Hengelo ontstaan, zoals iemand bij de marktmob zei: “ik voel me nu ineens verbonden met Hengelo, met de mensen, met het plein!”

Dat dus!

“En we gaan door”, zei ze meteen al na het grote nieuws dat er geen Hijschkamer komt, “want nu zijn we toe aan de volgende twee punten van #Bosophetplein!”

  • Bomen en groen op de markt. Het plein moet een fijne plek worden om te recreëren met ruimte voor de markt onder de bomen.
  • Een nieuwe manier van besluiten, waardoor een gedragen besluit gevormd wordt door alle betrokkenen: #communityprocessing