Marian

Groots!

“Ik wil een banner Esther, kan dat?”

“Een poster is veel te klein, ik zit iets hoger, maar heb wel een balkon, daar past de banner mooi waar jullie op 9 april mee liepen!”, dat ‘riep’ Marian over messenger. Ria bracht hem en nu hangt sindsdien een prachtige banner op een zichtbare plek in ons dorp. Marian kan groot denken, en dat werkt!

Tussen Marian en Ria ontstond vanaf toen iets mooi’s. Ria stelde voor dat Marian in de Doe-groep van BOP zou deelnemen en zo is ze sindsdien nog meer betrokken dan dat ze al was. Toen de krant ons benaderde met de vraag of wij mensen kennen die een poster hebben hangen en een interview willen geven, dacht ik meteen aan Marian en haar banner aan het balkon.

‘Tuurlijk!’, schreef ze vrolijk, ‘maar ik heb een hersenbloeding gehad en kom soms wat lastig uit mijn woorden, is dat niet erg?’ Dat is Marian ten voeten uit: stoer, hartelijk, vrolijk en soms ook gewoon simpelweg wat kwetsbaar. Een fijn mens. Dat interview ging natuurlijk prachtig. Zelfverzekerd met haar prachtige rode lippen, en krachtige bril, gaf ze voor de filmende en schrijvende pers haar betoog: Geen Gebouw op ons marktplein! Veel te groot! Liever ziet zij bomen, een ondiep vijvertje voor de beren, banken, picknick tafels, spelende kinderen en zit ze op de hoek van het plein op het terras (wat nog gaat komen) van So Nice. Dat lijkt haar groots!

We zijn heel blij met haar creativiteit. Niet gek dat ze bij Artez Hogeschool voor Kunsten werkt. Want creatief is ze, niet alleen met de banner, ook met de posters op haar fietstassen en de flyers op haar handtas. Ze is gek van mensen! Ze geniet van alle contacten, in de stad, in de doe-groep en ook afgelopen vrijdag tijdens de MarktMob. Want ondanks alles: zij is er altijd bij! Met haar humor en aanstekelijke lach heeft ook zij zo haar eigen rol en bijdrage in onze beweging: Bos op het Plein! Dat vinden wij Groots!