Monique

Geloven en doen

De kracht van Bos op het Plein is natuurlijk dat wij er met zijn allen in geloofden en geloven. Maar! Het succes van Bos op het Plein zijn de mensen die er in geloven en die er voor gingen en nog steeds gaan.

Een van deze mensen werd voor ons zichtbaar in het programma Hengelo’s Peil, van Tubantia en Radio Hengelo, waar wij niet voor uitgenodigd werden om aan tafel te komen praten over het plein maar wel alle mensen die voor bouw waren, aan tafel zaten. Het was 1 april 2019. Zij zat in de zaal en of het die avond was weet ik niet, maar vanaf toen was zij niet meer van onze radar. Met veel wilskracht, daadkracht en enthousiasme zette zij zich in, eerst in de doe-groep en later vormde ze de flyer-groep.

Zij was het die het lef had om niet alleen (onnoemelijk veel) flyers in brievenbussen te stoppen, zij belde aan. En op haar eigen-wijze sprak ze mensen vriendelijk, gemoedelijk en hartelijk aan. Ze ontdekte dat enorm veel Hengeloers eigenlijk helemaal niet wisten dat Hengelo een gebouw zou krijgen op de markt. Haar informatieve rol en voortrekkersrol heeft er voor gezorgd dat Hengelo nog meer posters ging ophangen en van ons bestaan af wisten. Maar zij was en is er niet alleen! Ze nam andere BOPpers mee op wandeltocht door onze stad, in wijken en door de straten. Zij vormde een werkgroep in BOP met

Patricia Klaar (misschien wel de meest eigenzinnige en fanatieke BOPper-flyeraar van het eerste uur?) 
Onno Varenhorst
Maureen Fonteijn
Syliva Heuker of Hoek-Stikkers
Wil van Til
Ria Kuipers Sieverink
Yvonne Exterkate-Broeze
Mirjam Berkhof
Alice Hammink
Barbara Bellen
Brigit Huiskes
Diane Wevers
Marian Lotgerink
Marloes Wennink
Astrid Kosterink
Gemma Drohm

In hun eigen messenger-groep spraken ze af, wie wat en waar in Hengelo ging flyeren of posteren. En met succes!

Zij zijn het succes van BOP. Zonder hen hingen er nu geen posters voor de ramen (ze hangen er toch wel? We zijn er nog niet hoor!). En als het straks nodig is en er komt een nieuwe flyer met nieuwe informatie, heeft Monique al toegezegd opnieuw te willen flyeren. Zij droomt van een plein met veel groen, wat water, plekken om te kunnen recreeeren en te genieten van een groen hart in onze stad. Een klein Vondelparkje, verbonden met het plantsoen en andere plekken in de stad, waar ze kan genieten op haar terras.

Wij zijn heel blij met onze collega BOPpers en heel blij met Monique, dat ze niet alleen geloofde maar ook deed! We hopen dat onze samenwerking en anders vriendschap nog lang mag duren!

Dank je wel Monique Heeremans !