Pierre

Groen Hart

‘Gaaf idee!’ en ‘Ik wil ook wel wat doen hoor!’

Vlak na de oprichting van de facebookgroep Bos op het Plein, melde hij zich via messenger. Hij opperde een nieuwe poster en ontwierp die vrijwel onmiddellijk, met heel veel respect voor het werk van Gemma. Daardoor werden ze beste maatjes. Dat is Pierre namelijk bij uitstek: gaan voor verbetering maar niemand voor het hoofdstotend, altijd respectvol, vriendelijk en harmonieus.

Je hebt duizend-dingen-doekjes, Pierre is de duizend-dingen-man. En duizend ideeen. En hij heeft ze niet alleen, hij doet er wat mee! Hij voert ze uit, ik vermoed dat hij zich heel vrij voelt om te creeeren. Hij heeft een krachtige kalme uitstraling en rust, waardoor het prettig met hem samenwerken is. Mits je je niet autoritair gedraagt, want dan sla je compleet de plank mis bij Pierre.
Hij is a-politiek en daarom niet belast met achtergrond informatie. Dat geeft hem de kans om zijn andere kwaliteit in te zetten. Hij verbindt mensen, in de stad, op straat en bij plotselinge ontmoetingen. Ook heeft hij die rol tussen de Doe-groep en de Strategie-groep van BOP.

De talenten en aanwezigheid van Pierre in de verschillende werkgroepen, hij zit sinds kort ook in de Ontwerp-groep, wordt erg gewaardeerd. Soms is hij wat stil, maar er komt altijd een moment waarop hij zijn ‘bal speelt: vlijmscherpe analyses en prachtige metaforen die zaken helder maken. Of een rake grap voor lucht en lichtheid.

Waarom Pierre voor BOP werkt? Zijn liefde voor de stad. Hij heeft er veel geprobeerd, maar Hengelo zit in zijn hart. En die geeft hij graag een groen hart, op het plein: een bos!