Ria

Vrolijke Flyer Vlieger

Ze loopt naar binnen. De winkel is vol, allemaal klanten. Ze is hier omdat iemand riep dat deze ondernemer ook een poster op zijn raam wil. Ria, de ‘Bos op het Pleiner van het eerste uur’. Ze vliegt door de stad met een hartelijke glimlach. En met flyers en posters. Van hot naar her. Elke vraag om bevoorrading pakt zij met heel veel vrolijkheid op. Inmiddels heeft ze een vrijwilligersgroep op een zaterdag begeleidt en heeft ze veel anderen ge- enthousiasmeerd.

Geduldig staat ze te wachten tot ze aan de beurt is. “U had ons om een poster en flyers gevraagd meneer?’, vraagt ze vriendelijk. ‘Ja wilt u het zelf even voor het raam hangen?’ Niets is Ria te veel, dus: ‘Jazeker, maar vooraf nog even: weet u wat de bedoeling is? Weet u dat we niemand willen overtuigen en dat iedereen vrij is van ons of van het gebouw te vinden wat ze vinden? Maar mocht er iemand zijn die meer van ons wil weten of een handtekening wil zetten, dan heeft u hier de flyer.’ De ondernemer bedankt.
Onder het publiek spreekt iemand haar aan: ‘Maar mevrouw, dat gebouw dat is heel mooi, en dat komt er toch wel, u bent veel te laat!’ Ria lacht en zegt ‘Nee hoor meneer, we zijn niet te laat. U mag vinden wat u vindt, u mag voor het gebouw zijn. Maar ik droom van bomen, van een Bos op het Plein!’ De man mompelt nog wat en Ria plakt de poster.

‘Prettige dag nog allemaal en hartelijk dank!’
Vrolijk springt ze weer op haar fiets. Met haar posters en flyers. Zo vliegt ze door de stad…. en als ze je ziet, dan zwaait ze: vriendelijk, hartelijk, maar met een vastberaden, ernstige blik:

geen gebouw maar groen op het Plein!