Rufi

“Mensen!”

Ze schrijft, werkt, denkt, stuurt, onderzoekt, volgt, doet en geeft. En nog veel meer. Want dat maakt Rufi (spreek haar naam uit met een ‘u’ en niet met een ‘oe’) zo bijzonder, zij is van veel markten thuis. Ook voelt zij zich thuis in de markt met Bos op het Plein.

Ze was dan ook de allereerste BOPper, de eerst volger en al snel eerste beheerder, na de oprichting van de facebookgroep. Ze kwam bijna tegelijk bij BOP met Rieneke en Ria. Rufi, Rieneke, en Ria alledrie ‘rrrrazend’ snel. Haar expertisie voor BOP is zeer breed. Van huis uit is ze milieukundige, maar ze heeft ook theologie gestudeerd. Als begeleider bij rouwprocessen en chauffeur in vervoer van jonge mensen in een bus, kan ze haar hart ophalen. De grote-gemene-deler tussen al die werelden? Mensen! Mensen hebben haar bijzondere interesse en het verbeteren van leefomgevingen, leefomstandigheden heeft haar passie. Daarbij respectvol zijn naar ieder mens en rekening houdend met verschillende gebruiksaanwijzingen. Net als Pierre is ze een stille kracht op de achtergrond. Maar als het nodig is loopt ze voorop.

Zo zag je haar op 9 april samen met Ria in de optocht voorop lopen met een enorme banner van de markt naar het Schouwburgplein. Als het moet staat ze ook op om ons verhaal te doen, ook als er krachten zijn die dat niet kunnen waarderen. Dat maakt haar sterk en authentiek. De verschillende fracties van politieke partijen hebben dat kunnen ervaren in ontmoetingen waarin zij woordvoerder was.

Rufi’s kracht is die van het meelezen, corrigeren en uitpluizen. Uitzoeken van wet- en regelgeving en van bestuurlijke (beleids)stukken, een belangrijk onderdeel van het fundament dat onder onze beweging ligt. In dat uitzoeken maakt ze contact met andere talenten, want zonder samenwerking kan zij niet werken. Zij is blij met BOP, en reken maar: BOP is blij met haar!